Welkom in groep 2-3; De giraffen.

Wij zijn een groep van 27 kinderen. We hebben twee juffen. Op maandag en vrijdag werkt juf Vivianne Francken. Op dinsdag, woensdag en donderdag werkt juf Marlon Kalk.

Zo ziet onze dag eruit:

We beginnen dagelijks in de kring. Naast de juf zit het beurtkind. Hij/zij staat de hele dag centraal en mag extra taakjes doen voor de juf. We vertellen in de kring en luisteren naar een (bijbel)verhaal van Trefwoord. Na de kring gaan we schrijven in onze schrijfschriften. We leren de juiste weggetjes van de cijfers en letters. Dit doen we net als een stoplicht: van groen via oranje naar rood. Vervolgens staat er rekenen op het rooster, we starten met een klassikale instructie. Daarna gaan we de leerstof zoveel mogelijk zelfstandig verwerken. Tijdens het zelfstandig werken loopt juf rondes en helpt met het werk waar het nodig is. Terwijl wij werken, is groep 2 buiten aan het spelen samen met groep 1/2 van juf Lotte.

Dan is het tijd voor onze pauzehap, we luisteren daarbij naar een voorleesverhaal. Na het eten en drinken gaan we lekker lezen in ons eigen leesboek of snuffelen we in allerlei informatieve boeken. Vervolgens is het pauze en speelt groep 3 met de andere groepen een kwartiertje buiten. Groep 2 is dan lekker even alleen met de juf binnen om samen een taal of rekenactiviteit te doen.

Weer opgefrist komen we binnen en gaan aan de slag met taal en lezen. Dit doen we samen met groep 2 en 3.  We leren steeds nieuwe letters en woorden. Dit doen we niet uit de methode, maar vanuit het thema waar wij mee werken. Zo spelen we twee momenten op een dag in de verschillende hoeken. Hierbij wodt er veel geschreven en gelezen. 

Iedere maandag staat er muziek op het programma en één keer in de zes weken gaan we boeken ruilen bij de bibliotheek op woensdag.

We lunchen met z’n allen en kijken daarbij naar een Engelse les of een themales op het digibord en dan is er weer een kwartiertje pauze.

Onze middagen zijn verschillende ingedeeld. Op dinsdag en donderdag gymmen we in de ochtend en maken we in de middag ons rekenwerk. Maar daarna gaan we weer lekker verder met ons thema. De thema's voor komend jaar zijn: de piraten, het restaurant, de ruimte, het vogelopvangcentrum en de Olympische spelen. Tijdens het spelen leren wij gewoon verder. We spelen met de playmobile, themahoek, bouwhoek en allerlei andere materialen. 

Kortom we leren en doen veel in groep 2 en 3 en hebben het heel gezellig met elkaar!

 

De piraten

Het thema van de kinderboekenweek is: toen en nu. Aangezien we na de zomervakantie nog lekker in de strandmodus zaten, zijn we vanaf het strand vertrokken naar de piraten. We bouwen boten, zoeken schatten, schrijven flessenpost en gaan op zoek naar de Likedelers. Ja, Likedelers. Een stukje Texelse geschiedenis wordt hierbij gelijk meegenomen. Kortom er is nog genoeg te ontdekken. Een vraag van de kinderen is namelijik: je hebt bakboord (links) en stuurboord (rechts). Maar hoe heet rechtdoor?