Hallo! Wij zijn de Olifanten klas!

 

De Olifantenklas is een groep 1/2 en bij ons is het altijd heel gezellig. We leren veel door te spelen! Per periode hebben we een thema waarbinnen we allemaal nieuwe dingen leren en ontdekken. We hebben een gezellig lokaal met diverse hoeken waar we spelenderwijs een hoop leren: we hebben een huishoek, bouwhoek, knutselhoek en natuurlijk ook een themahoek. Ook is er altijd een zand-/watertafel in de klas te vinden. Lezen en schrijven oefenen wij in de verschillende hoeken. Per thema worden de hoeken gewisseld en/of aangepast, zodat ze goed aansluiten op de beleveniswereld van de kinderen.

Ook gaan wij vaak op avontuur om nog meer over het thema te leren. Naast het spelen doen we ook een hoop samen...samen liedjes zingen, naar verhalen luisteren en boekjes bekijken, Trefwoord (Bijbelgerelateerde verhalen, liedjes en gedichtjes), Engelse les (door Engelse liedjes en spelletjes leren we al de eerste Engelse woordjes en zinnetjes) en nog veel meer! Ook doen we lekker veel aan beweging. Naast ons lokaal hebben we een mooi speellokaal waar we gymmen en bewegings - en danslessen doen.

Zoals je leest is er een hoop te beleven bij ons in de klas. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan mag je altijd een keertje bij ons komen kijken.

Groetjes, van groep 1/2 en juf Lotte

 

 

Het tweede thema van dit jaar is; Wij vieren feest. Een thema waarbinnen de komende vieringen centraal staan. In de huishoek vieren de kinderen Sint-Maarten, Sinterklaas en het kerstfeest. Ook speelt de winkel in dit thema een belangrijke rol. Door de winkel in te richten voor de verschillende vieringen wordt er verbinding gemaakt tussen de huishoek en de winkel. 

Het eerste thema van dit jaar gaat over de dinosaurussen. De kinderen doen ervaringen op met het opgraven van de botten, het zoeken van de juiste plek in het lichaam en vervolgens komen al onze vondsten in een mooi museum terecht. Het museum wordt door de kinderen zelf vormgegeven. Natuurlijk spelen ook de rollen en handelingen die bij het museum horen een grote rol tijdens dit thema.

Het spel vindt zowel in de klas, als buiten op het schoolplein plaats. Best spannend af en toe, maar ook erg interessant!