Hallo! Wij zijn de rupsen!

 

De Rupsenklas is een groep 1/2 en bij ons is het altijd heel gezellig. We leren veel door te spelen! Per periode hebben we een thema waarbinnen we allemaal nieuwe dingen leren en ontdekken. We hebben een gezellig lokaal met diverse hoeken waar we spelenderwijs een hoop leren: we hebben een huishoek, bouwhoek, knutselhoek en natuurlijk ook een themahoek. Ook is er altijd een zand-/watertafel in de klas te vinden. Lezen en schrijven oefenen wij in de verschillende hoeken. Per thema worden de hoeken gewisseld en/of aangepast, zodat ze goed aansluiten op de beleveniswereld van de kinderen.

Ook gaan wij vaak op avontuur om nog meer over het thema te leren. Naast het spelen doen we ook een hoop samen...samen liedjes zingen, naar verhalen luisteren en boekjes bekijken, Trefwoord (Bijbelgerelateerde verhalen, liedjes en gedichtjes), Engelse les (door Engelse liedjes en spelletjes leren we al de eerste Engelse woordjes en zinnetjes) en nog veel meer! Ook doen we lekker veel aan beweging. Naast ons lokaal hebben we een mooi speellokaal waar we gymmen en bewegings - en danslessen doen.

Zoals je leest is er een hoop te beleven bij ons in de klas. Ben je nieuwsgierig geworden? Dan mag je altijd een keertje bij ons komen kijken.

Groetjes, van groep 1/2 en juf Lottie en juf Lotte

 

 

Tijdens het derde thema zijn de leerlingen aan de slag gegaan met het maken van een eigen museum. Doormiddel van het oefenen met verschillende technieken werd wisselende kunst gemaakt. De kunstwerken kregen allemaal een mooie plek in het museum. 

Om zicht te krijgen op het werken in een museum gingen de leerlingen op bezoek in een atelier/museum. Afsluitend kregen alle ouders een uitnodiging om naar de opening van het museum te komen. 

Het tweede thema van dit schooljaar; Wij werken op de Teso. Een thema waarin de kinderen hebben geoefend met begrippen als drijven en zinken, maar ook met het maken van verschillende drijvende objecten. 

Tijdens de dit thema hebben de kinderen eerst een bezoek gebracht aan Ecomare om te leren over de dieren in de zee. Een gezellige ochtend met heel veel nieuwe ervaringen. 

Ook brachten wij voor dit thema een bezoek aan de Teso! Heel erg spannend, want we konden zelfs kijken bij de kapitein en mochten even op zijn stoel zitten. 

 

Het eerste thema van het jaar was,  “wij gaan op Safari,”. Een thema boordevol informatie over wilde dieren en de verzorging ervan. Ook hebben wij tijdens dit thema de maandsluiting opgevoerd. Er is hard geoefend op de liedjes en de kunstjes. Iedereen mocht komen kijken en we hebben allemaal op het podium gestaan. Spannend, maar wel erg leuk!