Een kijkje in de klas

Wat een mooie opkomst was er afgelopen woensdag bij de ouder-inloop. Fijn jullie weer even gezien te hebben. Mocht u ons niet gesproken hebben, maar daar wel nog behoefte aan hebben, maak dan vooral nog even een afspraak. 
 

Nu we in het grote lokaal zitten, zitten we dichtbij de OSG. Een aantal jongens vinden dat wel erg interessant en zitten/staan vaak voor schooltijd even voor het raam naar buiten te kijken. Het is namelijk heel belangrijk om te zien wie er allemaal daar naar school gaan. 
 

Met gym hadden we donderdag een flipperkast spel. De kinderen werden steeds fanatieker. De bal mocht niet over je mat rollen. Dat ging er soms hard aan toe. 
 

Met het thema hebben we heel veel onderzoeksvragen bedacht, oa. Hoe is een restaurant ooit ontstaan? Maar ook, hoe zal een restaurant er in de toekomst uit kunnen zien? Waar kookte ze vroeger mee? Wat moet je als restaurant doen om een ster te krijgen? Of juist meerdere sterren? Wie beoordeeld dat? Waarom zijn in dure restaurants vaak de hapjes klein en in goedkopere restaurants juist groot? Wat is het duurzaamste restaurant? Hoe kun je als restaurant het beste rekening houden met allergieën? Etc. Hier kunnen we de komende weken wel mee aan de slag. 


Vandaag hadden we nog een gastles van bureau Halt. Hij kwam vertellen over ‘invloed van de groep’. Wat is nu positieve groepsdruk en wat negatieve groepsdruk? We kregen ook een filmpje te zien van een paar jongens die een molen kapot gemaakt hadden van iemand. Hoe betaal je zoiets terug, wanneer het een emotionele waarde heeft voor iemand?  Het was heel interessant en leerzaam. Het bracht veel verhalen in de klas. We hebben er nog een tijdje over nagepraat. 
 

Wij wensen jullie weer een fijn weekend! 
 

IMG_0932 IMG_0932
IMG_0924 IMG_0924
IMG_0919 IMG_0919
IMG_0936 IMG_0936
IMG_0937 IMG_0937
IMG_0938 IMG_0938