Vanaf vandaag gaat de Kinderpostzegelactie weer van start. De leerlingen uit de groepen 7 en 8 doen dit jaar ook (weer) mee. Ze zetten zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken: voor kinderen door kinderen!

Vanwege de geldende coronamaatregelen is de actie iets anders dan anders. De kinderen kunnen op gepaste afstand langs de deuren door gebruik te maken van de zogenaamde verkoopbox. De QR-code die hierop bestickerd wordt is dezelfde die je op de poster ziet op school. Zie je de poster hangen? Scan de code met je mobiel en doe een bestelling. De verkoop wordt opgeteld bij de verkopen van de groep en zo maakt de groep kans op een schoolreis naar Duinrell!

De kinderen kunnen dit jaar voor het eerst ook digitaal ‘langs de deuren gaan’. De kinderen spelen zelf de hoofdrol in de digitale actie, geregisseerd door Dylan Haegens, een bekende YouTuber onder de doelgroep. In plaats van aanbellen in de buurt, kunnen de kinderen ook digitaal langs de deuren gaan met een zelfgemaakte, persoonlijke videoboodschap. Zo kunnen de kinderen zich ook vanuit huis inzetten voor andere, kwetsbare kinderen.

Uiteraard worden er weer Kinderpostzegels verkocht. Dit jaar staan de zegels in het teken van nijntje: nijntje is jarig. Het lieve konijntje, in 1955 getekend door Dick Bruna, is 65 jaar geworden. De zegels worden dit jaar zonder kaarten aangeboden. De rest van het gave assortiment bestaat uit anemonenbollen, feestdagenkaarten en een pleisterblikje van Dummie de Mummie. Daarnaast kan er dit jaar ook weer gekozen worden voor een eenmalige donatie voor een veilig thuis.

We wensen onze leerlingen heel veel plezier en succes!

https://www.kinderpostzegels.nl/webshop/