Welkom bij groep 6!

Hallo allemaal,

Wij zijn de kinderen van groep 6 van de Fontein. Wij zitten dit jaar in hetzelfde lokaal en we hebben ook dit schoojaar dezelfde juf: Ze heet juf Gerda. Wij zitten met 21 kinderen in de groep en we zitten dit jaar in een enkelvoudige groep. Dat is fijn want nu heeft onze juf veel meer tijd voor ons om ons ( extra) uitleg te geven en om ons te helpen als dit nodig is.

We hopen dat we dit schoojaar niet weer een thuis moeten werken door het Corona-virus. We moeten nu heel vaak onze handen wassen en tafels schoonmaken. Ook moeten we nog een beetje afstand houden tot onze juf. We mogen nu gelukkig wel weer naar de sporthal! Onze moeders en vaders mogen nog steeds niet het schoolgebouw in.. dat is wel heel erg jammer!  Hopelijk mogen we dit schoojaar wel weer op schoolreis.

We werken op de ochtend hard aan rekenen/spelling en taal. Op de middagen werken we met een thema. Ons eerste thema is: "de Romeinen". We krijgen hier lessen over en we lezen er zelf ook veel over. We stellen vragen en proberen zelf antwoorden te zoeken .We gaan ook samenwerken aan opdrachten. We zijn nog maar net begonnen met het thema dus we kunnen er nu nog niet zoveel over vertellen.

We hebben nu 1 keer per week tosti-dag: dat is erg gezellig en vooral ook erg lekker.

We kijken elke dag naar het jeugdjournaal zodat we weten wat er allemaal gebeurt in de wereld om ons heen. Het journaal eindigt altijd met een stelling : we gaan dan daarover stemmen. Zijn we het ermee eens : JA of NEE? Dan moeten we proberen uit te leggen waarom wel of waarom  niet.. Dus wij leren om argumenten te geven en om om te gaan met verschil van mening.

We werken ook met de Vreedzame school. We leren elkaar opstekers te geven en respect te hebben voor elkaar. We helpen elkaar we we leren goed samenwerken en samenspelen. Ook leren we conflicten op te lossen.

We hopen dat we samen een fijn schooljaar zullen hebben! :)