Welkom bij groep 5/6!

Groep 5/6

Hallo, wij zijn de kinderen uit groep 5 en 6. We hebben dit jaar dezelfde juf als vorig jaar want juf Gerda is met ons mee gegaan naar groep 5 en 6."Juf Lottie is onze stage juf.

We zitten  weer bij dezelfde kinderen in de groep als vorig jaar : we zitten nu wel in een ander lokaal en de lessen die we krijgen zijn naruurlijk weer een beetje moeilijker. We beginnen iedere ochtend met de Trefwoord kalender. Dan hebben we een gesprek over een thema en soms vertelt juf dan ook een verhaal daarover. We zingen altijd samen een lied en dan gaan we aan het werk. Iedere ochtend hebben we rekenen, spelling en taal en  gym.  Op de middagen hebben we muziek, vreedzame school, schrijven crea. We werken nu ook steeds aan   een thema. Het eerste thema van dit schooljaar is : "We maken samen een krant". Op de maandagmiddag mogen de kinderen uit groep 5 een muziekinstrument leren bespelen en dan heeft  groep 6 Engels , samen met de kinderen uit de andere groep 6.

We hebben gewerkt over de V.O.C, ; we zijn naar Kaap Skil geweest en we hebben hele mooie foto's gemaakt in de sfeer van de Gouden Eeuw. Die foto's zijn zelfs zo mooi geworden dat ze in de expositieruimte van Kaap Skil mogen hangen.