Welkom bij groep 5/6!

Groep 5/6

In groep 5/6 van de Fontein zitten 23 kinderen: 7 meisjes en 16 jongens. Op maandag en dinsdag staat juf Lotte voor de groep, op woensdag, donderdag en vrijdag juf Annalies.
Elke dag krijgen we rekenles uit de methode ‘de wereld in getallen’, en taal- en spellingles uit de methode ‘STaal’. Daarnaast werken we regelmatig aan thema’s, zoals het thema ‘Ik’, ‘de olympische winterspelen’ of het thema ridders en kastelen.
Door middel van de methode ‘Vreedzame school’ leren we dat we bij elkaar horen, hoe we met elkaar om horen te gaan, wat je kan doen of zeggen als je boos bent, hoe je problemen kunt oplossen en dat je elkaar opstekers geeft in plaats van afbrekers.
Groep 5 krijgt een keer in de week muziekles op de muziekschool Artex. De kinderen kunnen dan twee keer per jaar uit diverse instrumenten kiezen en krijgen daarin een aantal weken les van de juffen en meesters van de muziekschool Artex. Iedere periode wordt dan de lessen afgesloten met een optreden voor hun ouders, opa’s/oma’s en andere belangstellenden. Groep 6 krijgt 1 keer per twee weken muzieklessen van juf Mariken. Ze verzint altijd weer leuke liedjes die we kunnen zingen ondersteund door diverse instrumenten of gebaren.
Twee keer per week wordt de gymles verzorgt door gymjuf Annemarie. Deze lessen krijgen we in sporthal ‘Ons genoegen’.
‘s Middags hebben we een crea les of werken we aan de diverse thema’s of krijgen we geschiedenis, aardrijkskunde of natuniek.